Keresés

A szépség relatív fogalom


"Önmagam elfogadása nem azt jelenti, hogy mindig szépnek látom magam, mindig meg vagyok elégedve azzal, amit a tükör mutat. Sokkal inkább arról van szó, hogy békében vagyok azzal, amit látok, és nem színezi a hangulatomat feketére a külsöm tökéletlensége." - Dr. Lukács LizaNem olyan régen belebotlottam véletlenül ebbe az idézetbe, ami nagyon megérintette a szívemet, és úgy gondoltam megosztanám veletek illetve azokat a gondolatokat amik ezzel kapcsolatban eszembe jutottak.

Úgy gondolom a szépség relatív fogalom. Mert minden ember a maga szűrőjén keresztül lát és ítél. Szerintem minden amiben képesek vagyunk meglátni a harmóniát ott szépséget találunk! De ehhez kell egy csöppnyi csend, amikor nem figyelünk arra, hogy mit diktál a világ, a trend, a divat a sztereotípiák. És akkor ott mélyen legbelül, ahol szinte megfoghatatlanul megsejtjük az isteni szeretetet, ott és akkor képessé válik a lélek meglátni a szépet, még abban is amit egészen addig elfogadhatatlannak gondoltunk.


Talán valahogy így..., valahogy így a csendben magunkba figyelve, lépésről- lépésre képesek lehetünk szépnek látni a tökéletlenséget, mert ott legeslegbelül mindenki tudja, hogy a Szeretet így szeret engem… és így vagyok teljes a nagy Mindenségben. Judit68 megtekintés0 hozzászólás

ELÉRHETŐSÉG

06 53 322 789

  • Facebook
  • Instagram

LÁTOGASS EL HOZZÁNK

2700 Cegléd,

Kossuth F. utca 7-9.

Nyitva tartás 

K-P 10-18

Sz   9-12.30